Självledarskap

Att bygga en självledande kultur i en komplex värld…

Tänk om allt egentligen är lättare än vi kunna föreställa oss. Att vi tidigt fick några fundamentala ”sanningar” om bakfoten och att vi därför ser på oss själva och olika händelser ur ett knasigt perspektiv – ett perspektiv som gör saker svårt istället för lätt.

Det kanske kan vara så enkelt som att byta perspektiv, att du få en ny insikt i hur du, dina sinnen och dina resultat fungerar och plötsligt så öppnas en helt ny värld av möjligheter. Att du med din nya kunskap kan leda dig själv på ett mycket roligare och effektivare sätt med ett större välmående. Kort sagt: att utveckla ditt självledarskap.

För vad är det egentligen som alla är på jakt efter…? Är det pengar eller den sinnesro som de tror att pengar kan ge? Är det partnern eller den lycka som de tror att partnern kan ge? Är det framgång eller den trygghet som de tror att titeln kan ge? Är det framgång i livet eller den sinnesron som de tror att framgång kan ge? 

Självledarskapet börjar alltid inifrån

Tänk om vi jagar fel saker… att det som vi egentligen jagar inte finns i pengar, partners, titlar eller framgång. Kan det till och med vara så att vi redan har det som vi så desperat jagar, att vi föddes med sinnesro och att den har funnits där hela tiden? Bakom all jakt och alla lager av tankar och när vi förstår hur allt hänger ihop, så blir det plötsligt enkelt att bli kär i sig själv och sin framtid.  

För tänk om vi inte behöver vara rädda för våra upplevelser och våra känslor, att de är en del av snillrikt självreglerande system. Att vi är skapade för att leva och känna och att det inte är farligt att känna saker. Att det i grunden inte finns bra eller dåliga tankar eller bra och dålig känslor utan det som finns är tankar och känslor. Något som vi behöver för att uppleva det magiska vi kallar livet.  

Det vi kallar livet är kanske enda stort äventyr … 

Du och jag har fått en egen science fiction fabrik som hela tiden gör sitt bästa för att vi ska uppleva så mycket som möjligt och att det är det som är grejen, att den jobbar febrilt för att vi ska uppleva så mycket glädje, sorg, förtvivlan, kul, spänning, svartsjuka, eufori och alla andra känslor som vi bara kan. Vilket innebär att vi lever livet fullt ut när vi upplever alla känslor som finns och inte bara glädje (vilket i så fall skulle innebära att vi inte känner till sorg) eller bara ledsamhet (vilket i så fall skulle innebära att vi inte känner till kul). Ett sätt att se livet kan kanske vara att uppleva så mycket som vi bara kan, av alla upplevelser, känslor och sinnesstämningar. 

Och tänk om den här science fiction fabriken är så grymt bra att vi allt verkar vara helt sant … Att du på allvar tror att det du tänker, känner och upplever just nu är verkligt och sant. Så att du går omkring i livet överöst av alla tankar, känslor och händelser – och når du till exempel mår dåligt på allvar tror att det är något fel på dig, att du behöver ändra på något för att du ska bli eller må bra. 

Självledarskap är när du förstår att du är bra som du är och inte behöver ändra på någonting. Att varje individ föddes med alla förmågor vi behöver för att kunna hantera alla händelser i en föränderlig värld.  Och när vi förstår detta kan vi hantera alla händelser i klarsyn och visdom på bästa möjliga sätt. 

Workshops (med möjlighet till förlängning) med er ledningsgrupp, team eller arbetsstyrka där vi sätter en riktning. Sedan fortsätter ni med mig eller på egen hand:

Kontaktuppgifter:
info@olawallstrom.com

Besöksadress:
Perspektivo AB
c/o Ekskäret Klustret
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm