Kan du bli trött av att kämpa?
Tänk om allt egentligen är lättare än vi kunnat föreställa oss. Att vi tidigt fick några fundamentala ”sanningar” om bakfoten och att vi därför ser på oss själva och olika händelser ur ett knasigt perspektiv – ett perspektiv som gör saker svårt istället för lätt.
Det kanske kan vara så enkelt som att byta perspektiv, att du få en ny insikt i hur du, dina sinnen och dina resultat fungerar och plötsligt så öppnas en helt ny värld av möjligheter. Att du med din nya kunskap kan leda dig själv på ett mycket roligare och effektivare sätt med ett större välmående. Kort sagt: att utveckla ditt självledarskap.
För vad är det egentligen som du är på jakt efter…? Är det pengar eller den sinnesro som du tror att pengar kan ge? Är det partnern eller den lycka som du tror att partnern kan ge? Är det framgång eller den trygghet som du tror att titeln kan ge? Är det framgång i livet eller den sinnesro som du tror att framgång kan ge?

Tänk om vi jagar fel saker…
…att det som vi egentligen jagar inte finns i pengar, partners, titlar eller framgång. Kan det till och med vara så att vi redan har det som vi så desperat jagar, att vi föddes med sinnesro och att den har funnits där hela tiden? Bakom all jakt och alla lager av tankar och när vi förstår hur allt hänger ihop, så blir det plötsligt enkelt att bli kär i sig själv och sin framtid.
Vi kanske inte behöver vara rädda för våra upplevelser och våra känslor, att de är en del av snillrikt självreglerande system. Att vi är skapta för att leva och känna och att det inte är farligt att känna saker. Att det i grunden inte finns bra eller dåliga tankar eller bra och dåliga känslor utan det som finns är just tankar och känslor. Något som vi behöver för att uppleva det magiska vi kallar livet.
Det vi kallar livet är kanske ett enda stort äventyr …
Du och jag har fått en egen science fiction fabrik som hela tiden gör sitt bästa för att vi ska uppleva så mycket som möjligt. Det är det som är grejen. Den jobbar febrilt för att vi ska uppleva så mycket glädje, sorg, förtvivlan, kul, spänning, svartsjuka, eufori och alla andra känslor som vi bara kan. Vilket innebär att vi lever livet fullt ut när vi upplever alla känslor som finns och inte bara glädje (vilket i så fall skulle innebära att vi inte känner till sorg) eller bara ledsamhet (vilket i så fall skulle innebära att vi inte känner till kul). Ett sätt att se livet kan kanske vara att uppleva så mycket som vi bara kan, av alla upplevelser, känslor och sinnesstämningar.
Och tänk om den här science fiction fabriken är så grymt bra att allt verkar vara helt sant… Att du på allvar tror att det du tänker, känner och upplever just nu är verkligt och sant. Så att du går omkring i livet överöst av alla tankar, känslor och händelser – och när du till exempel mår dåligt på allvar tror att det är något fel på dig, att du behöver ändra på något för att du ska bli eller må bra.
Självledarskap är när du förstår att du är bra som du är och inte behöver ändra på någonting. Att varje individ föddes med alla förmågor som behövs för att kunna hantera alla händelser i en föränderlig värld. Och när vi förstår detta kan vi hantera alla händelser i klarsyn och visdom på bästa möjliga sätt.
Att byta perspektiv kan vara både kul och enkelt. Det kan till exempel räcka med en endags workshop för att sätta igång processen…

Sund oro eller tankar som löper amok
När det inte blir som du har tänkt dig ”Bästa året någonsin!” ”Wow! 2020 will rock!” ”2020 – ett år då min verksamhet kommer att explodera!” Ovanstående några exempel på vad som fyllde mina sociala media för lite mer än tre månader sedan. Inkorgen svämmande över av...

Tänk mindre få mer gjort – Självledarskap 2.0?
Tänk mindre och få mer gjort – eller på ren svenska, var inte så förbaskat smart När du har förlagt dina nycklar och är stressad, hur många gånger letar du på samma ställe för att åter komma fram till att de fortfarande inte finns där? Efter en stund får du insikten...

Äntligen måndag – Att vara engagerad i jobbet
Glöm allt du lärt dig om mål och ta istället ut en innerlig riktning! Vem sätter egentligen dina eller din organisations gränser? Vad är det som gör något stort eller smått, mycket eller litet. Långt eller kort? Vad är det egentligen som bestämmer dina mål, vad du...